två nya bagnums

En sommarpresent till dig som gillar gott vin på klimatsmarta och praktiska förpackningar! Nu lanseras både Vin Rouge och Vin Blanc från Thierry Puzelat och hans Clos du Tue Boeuf i centrala Loire. Dessa viner har länge varit självklara favoriter hos oss och sinnebilden för de perfekta bordsvinerna.

Thierry Puzelat är minst sagt en gigant inom naturvinsvärlden och är bland annat en av grundarna till L’Association des Vins Naturels. En av de första rörelserna för den ”naturliga revolutionen”. Han har inspirerat många människor och hjälpt dem att arbeta på ett mer naturligt vis. Idag drivs egendomen, som varit i familjen Puzelats ägor sedan 1400-talet, av Thierry och hans döttrar Zoe och Louice. 4 hektar ligger i Cheverny och 4 hektar i Touraine.

Dessa viner passar som handen i handsken till sommarens alla tillställningar, pick-nickar på stranden, i sommarstugan, vandringen, båtturen, på golfbanan osv osv.. 

2023 Vin Blanc

Druva: Sauvignon Blanc

Ålder på vinrankorna: Planterat 1998-2014

Jordmån: Lera, kalksten, silex

Vinifikation: Direktpress följt av jäsning och lagring i ståltank i 6 månader innan buteljering.

Piggt och friskt energiknippe med solmogen frukt och lätt fizz vid första sippen.

2023 Vin Rouge

Druva: Gamay, Côt, Pineau d Aunis

Ålder på vinrankorna: Planterat 1996-2006

Jordmån: Lera, kalksten, silex

Vinifikation: Hela klasar jäser i öppna kärl följt at lagring på gamla fat samt betongtankar.

Flörtigt, friskt och rödbärigt klunkvin med lätt örtighet.

Handla hem 1,5 liter välfylld VIN BLANC HÄR och 1,5 liter VIN ROUGE HÄR