Kontakt

 • Frida

  Image of Frida Engblom

  Frida Engblom

  Privatmarknad, logistik & admin

  +46 (0)76 561 6458

  Frida är född och uppvuxen i Prästmon, i norra Sverige.
  Intresset för naturliga och genuina produkter kommer dels från vad vi skulle kunna kalla "grönvågenföräldrar" men även den närhet till naturen som hon hade när hon växte upp med skog och nordliga spektakulära vidder runt knuten. Naturen hindrade dock inte Frida ifrån att flytta till stadsmiljö så fort hon slutade skolan och arbetslivet tog fart på diverse restauranger i Oslo där 5 år spenderades. Detta följdes av en tid som skibum i Frankrike och två oklara år av jorden runt-resor. Här någonstans kände hon att det var dags att ta sig samman. Ett stort intresse för dryck, speciellt vin, hade vaknat till liv och nästa anhalt blev därför Stockholm och sommelierstudier. Frida fick möjlighet att praktisera hos en av stadens naturvinsgurus, Anna Mellfors, på restaurang Tranan och efter det var hon fast.
  Några år på stjärnkrogen Oaxen Krog följde och hon hann också med en vända på The Burgundy innan hon lyckligtvis började hos oss när vi var i startgroparna 2016. På fritiden älskar hon att åka skidor och utöva yoga men den största hobbyn av alla är att äta gott och dela några fina flaskor med goda vänner.

 • Richard

  Image of Richard Widén

  Richard Widén

  Försäljning Stockholm, events och konsumtionschef

  +46 73-9736164

  Richard är född och uppvuxen i Täby men har spenderat de senaste 15 åren i hipstermeckat Södermalm, på gott och ont. Han snubblade in i krogbranschen 2002, efter en periods resande. Plånboken var tunn och kalendern gapade tom. Dessa förutsättningar var klockrena för att ’Rille’ skulle ta sig an ett gig som runner på populära cocktailbaren/krogen Ljunggrens. Han älskade det från första stund! Energin, drinkarna, maten, människorna och den höga pulsen var helt rätt plats för honom. Snart avancerade han bakom baren och fortsatte därefter till nattklubbar/krogar som Berns och legendariska Sjögräs.
  Under denna period provade han på studier på Stockholms Universitet, men det var inte hans kopp te. Krogen var helt enkelt hjärteplatsen. En gammal vän rekryterade honom till populära deVille då de behövde en servitör och det var här som Richard fick upp ögonen ordentligt för mat och dryck. 5 år blev han kvar och under tiden utbildade han sig även till sommelier. Det sista stoppet, innan han blev en del av vårat gäng, var som manager på Hobo i dess begynnelse. En tur som hovmästare på Tjoget hanns också med. På sin lediga tid blir det häng med flickvän och dottern Marlowe, det lagas gärna mat och dricks gott. För att kunna upprätthålla dessa livsnjutarfasoner ger han sig titt som tätt ut i löpspåret. Då det kommer till dryckespreferenser så väljer Richard gärna josiga röda, syrapoppande vita viner eller varför inte en klassisk Daiquiri.

 • Jeanette

  Image of Jeanette Parker 

  Jeanette Parker 

  Försäljning Stockholm och norrut samt Göteborg & västkusten

  +46 (0)76-209 23 33

  Jeanette hittar du oftast på språng. Vare sig det är i Norrland eller på Västkusten där hon har rötter på båda ställen, eller på besök hos nya kunder. Uppväxten utspelade sig dock på Östermalm med mamma, mormor och gammelmormor. Gammelmormor var kock och Jeanette älskade att hänga med henne i köket. Steget in i restaurangbranschen tog hon genom ett aningen tillspetsat cv och en synnerligen stark vilja, vilket gav jobb i matsalen på en lyxig restaurang i London. Två år senare hade Jeanette helt klart hittat känslan för branschen. Restaurangkarriären fortsatte så småningom i Sverige genom många goda år på Berns, Mormors kök, Ulfsunda Slott och Hesselby Slott.

  Jeanette är lika mycket den entusiastiska mat och vinälskaren som står vid spisen omgiven av vänner och musik som den dedikerade fotbollsmorsan som paddlar kajak och försöker spela trummor. Hon är en vild frankofil som gärna slänger törstiga blickar mot flaskor från Roussillon och Rhône, likväl som rena fruktiga, friska vita från Loire.

 • Eva

  Image of Eva Maunsbach

  Eva Maunsbach

  Försäljning södra Sverige, Göteborg & västkusten

  +46 (0)73-1517271

  Eva växte upp i den lilla byn Tollarp, söder om Kristianstad.Under tiden hon studerade statsvetenskap & mänskliga rättigheter i Lund började hon jobba extra på restauranger som Brogatan och Johan P i Malmö. Det startades även upp ett eget litet cateringföretag.
  Hon försökte övertala sig själv att mat och dryck enbart var en hobby och efter avslutade universitetsstudier gick flyttlasset till Stockholm för att jobba på ett managementkonsultföretag. Men, det tog bara en kort stund innan Eva insåg att det var något hon saknade. Hobbyn var i själva verket passion så hon tog det djärva beslutet att hoppa av det nya jobbet. Serviceskorna snördes på igen, denna gång på heltid. Hon började på Proviant där hon blev kvar i tre härliga år. Huvudstaden lyckades dock inte hålla kvar henne då lusten att bo närmre naturen hade växt. Hon gjorde slag i saken och köpte en gammal skola i skogen 40 minuter in i landet från Varberg, flyttade dit och skaffade sig hundar och höns. Under denna era var hon en del av teamet på Restaurang Mono i Varberg och när de stängde igen 2018 gick hon all in i vinbranschen. Våren 2020 blev hon en del av vårt team, då blev också hemlängtan för stor och hon flyttade tillbaks till den skånska landsbygden. När Eva inte jobbar, jagar hon med/eller tränar sina hundar, renoverar sitt hus eller åker offpist. Kaffe är en dryck för överlevnad, vit Jura  samt sherry är hennes största vinkärlekar och matlagning meditation.

 • Ida

  Image of Ida Sundqvist

  Ida Sundqvist

  Grundare, import & försäljning. Skåne/Söderut

  +46 (0)70 811 8333

  Ida växte upp på en gård utanför Örebro och flyttade till Stockholm 2003.
  Under de första åren i storstan var hennes dröm att bli bartender på Ibiza och ett första steg i rätt riktning var därför att börja jobba på Dr Albans beryktade nattklubb Stacys. Problemet var bara att hennes flairing-förmåga var riktigt usel så hon sjösatte plan B istället. Hon upptäckte vinet! Efter sommelierstudierna var avklarade jobbade hon runt på krogar såsom Franska Matsalen, Vassa Eggen and Xoco. Intresset för genuina, ekologiska produkter började tidigt under den naturnära uppväxten på diverse gårdar (med en hippie-mamma). Intresset växte till passion tack vare de ickeinspirerande smakerna hon upplevde att konventionellt producerad mat och dryck erbjöd. Ida har sedan 2008 importerat och sålt vin. Alltid på språng, med luren i hand och handsfree på, ständigt redo att sälja vin samt leta nya produkter och kunder. 2018 gjorde Ida sin dröm om ett liv i Skåne till verklighet när hon köpte sitt hus i Brösarp. Detta är hennes oas där hon spenderar fritiden med att skapa praktfulla odlingar och pysslar med djurhållning (får, grisar, höns, kaniner, katter). Målet är att vara så självförsörjande som möjligt.
  Du hittar henne också I löpspåret eller i köket när hon lagar mat till vänner. I glaset blir det ofta bitters i olika former och självklart vin från hennes kära producenter.