Weingut Jochen Beurer

Efter att drömmen om att bli en BMX mästare rullade ut i sanden år 1997, bosatte sig Jochen Beurer i Kernen Stetten, strax utanför Stuttgart. Där ägde hans familj några vingårdar och hans far satt i styrelsen för det lokala kooperativet, men Jochen ville producera egna viner.

Den här killen är full av energi! Alltid med ett leende på läpparna och mest sannolikt sista mannen som står upp på en bättre fest. Samtidigt är han precis så noggrann och korrekt (som tyskarna väntas vara) när det kommer till hans viner. År 2003 började han arbeta ekologiskt med sina 10 hektar. Han använder uteslutande naturlig jäst och under 2008 omvandlade han sina vingårdar helt till det biodynamiska. Beurers branta sluttningar ligger på en mängd kalkstenslager från olika tidsperioder. Jochen Beurers starka personlighet lyser genom hans viner. De är äkta och fulla av mineralitet, frukt och energi!

Vinerna

  • 2020 Gipskeuper
  • 2021 Gipskeuper
  • 2021 Kieselsandstein
  • 2016 Nothing
  • 2015 Riesling GG
  • 2022 Riesling Trocken
  • 2023 Riesling Trocken
  • 2021 Schilfsandstein
  • 2022 Riesling Auslese