Podere San Biagio
Jacopo Fiore tog över några av vingårdarna från sin far 2014. Denna plats, belägen mellan Marche, San Grasso och Adriatiska havet har varit i hans familjs ägor i mer än 30 år, med både vingårdar, grönsaksodlingar, agriturismo & restaurang.
Alla grödor sköts biodynamiskt och deras filosofi här är att praktisera och även lära ut ett hållbart och mångsidigt sätt att odla och leva. Jacopo tar idag hand om 6,5 ha vingårdar. Han var från början övertygad om att naturliga viner var vägen att gå och han lyckades sakta men säkert övertalade sin far, Pietro, att de skulle lägga om kursen. Nu kan hans pappa inte dricka något annat! Pietro hjälper fortfarande sin son mycket men njuter också av en välförtjänt pension. Det råder stor experimentell lust både när det kommer till viner och etiketter och varje år med San Biagio är ett äventyr.
Lekfulla, fruktiga, rena och roliga är orden vi gärna använder när vi beskriver vinerna! Familjen gör också fantastisk olivolja som vi älskar och har i lager ibland.
Vinerna
- 2022 Sgarzella Frizzante
- 2022 Tresette col Morto Rosato Frizzante
- 2022 Migrante Pecorino
- 2022 Saltarella
- 2020 Trebbiano
- 2022 Trebbiano Colli Aprutini
- 2022 Briscola e Tressette
- 2021 Cafone
- 2022 Cafone Rosso
- Vino Cotto
2022 Sgarzella Frizzante
2 dagars skalkonakt följt av jäsning på tank. Buteljerat med restsötma samt en skvätt adderad must för att skapa naturliga bubblor i flaskan.