Mare Nostrum
Athenaïs är uppvuxen i vingårdarna på Chateau de Béru och har sedan 2004 gjort vin själv på heltid.
På Chateau de Béru gör hon Chablis och så har hon även två olika negoc projekt, ett i Auxerre, ” Athénaïs” där hon sedan 2010 jobbat med två kollegor som odlar exeptionella druvor. Hon är alltid är med och skördar själv. Sedan 2021 driver hon även tillsammans med sin man ett projekt runt Medelhavet som de kallar ”Mare Nostrum”.
Hennes man Antoine är uppvuxen i södra Frankrike och har ständigt en längtan till medelhavet, det var så detta projekt började.
Tillsammans köper de druvor av vänner som odlar ekologiskt. Vinifiering sker både på Béru och i vissa fall på plats beroende på om det är vettigt att skeppa druvorna eller inte.
Deras mål med Mare Nostrum är att spegla hela Medelhavet, dess diversitet samt att sudda ut gränser och fokusera på vin och vänskap.
Vinerna är eleganta och otroligt välgjorda.
Vi är så glada över att få representera både Athénaïs vinerna & Mare Nostrum vinerna.


Vinerna
- 2023 Marin
- 2022 Mistral
- 2023 Siroc
- 2023 Labech
- 2021 Tramuntana
2023 Marin
En dag på skalen innan press. Jäsning och lagring på gamla barriquer i 19 månader.
”Marín är en av de dominerande vindarna i Languedoc. Den blåser rakt söderut och för ofta med sig mycket bra väder men ibland också mycket fukt och stormar. Den blåser året runt på piquepoulen och deras koppling är mycket stark.”