Luis Perez
Luis Perez startade 2002 denna egendom som ligger emellan Jerez & Sanlùcar de Barrameda. Han är professor i oenologi och var tidigare chefs vinmakare på Domecq.
Han kommer från en familj med många generationers erfarenhet av vinmakning och har idag lämnat över stafettpinnen till ytterligare en ny generation i och med att det nu är hans son Willy Perez som styr egendomen.
Willy började jobba med sin pappa redan 2012.
Vi lärde känna egendomen genom Willys vän Ramiro Ibanez, som han läst oenolog utbildning med och sedan tog över Bodegas de La Riva med.
Willys stora passion är att visa upp vilka uttryck man kan få av de olika pagos de jobbar med samt att återinföra de 19 inhemska druvsorterna man jobbade med här innan Phylloxera.
Efter Phylloxeran återplanterades i stort sett enbart Palomino Fino.
Idag lägger de stort fokus på röda Tintilla samt gör även vita viner från Palomino Fino och planerar att plantera fler inhemska druvsorter framöver.
De har också återgått till traditionella vinmakningsmetoder, tex så som att göra viner under flor utan fortifiering på de vita druvorna och vill utforska mer framöver allteftersom de börjar jobba med fler inhemska druvsorter.
Vi är så glada över att få vara med på denna resa!
De röda är aromatiska och blommiga med fin elegans och syra, de vita är mineraldrivna, lätt florkyssta och läskande i klassisk Palomino stil.
Vinerna
- 2024 Muelle de Olaso
- 2024 Marsimilla Rosé
- 2023 Tintilla Balbaina
- 2023 Tintilla Carrascal
- 2023 Tintilla Corchuelo
- 2023 Triangulo
2024 Muelle de Olaso
Lång skörd som pågår under nästan 2 månder. 90 % lagrat på ståltank efter press. Resten är soltorkat och lagrat på sherryfat på sin jästfällning cirka 5 månder.