Les Granges Paquenesses

Loreline Laborde flyttade från det varma södra Frankrike (Montpellier) till de kalla bergen i Jura år 2010. Hon ville forma ett liv på en plats med låga hyror och ett idylliskt förhållande till traditionella metoder. För Loreline var Jura den perfekta platsen för ett enkelt gårdsliv med trädgård, kycklingar, häst och, naturligtvis, vingårdar. 

Innan hon hittade rätt i hjärtat läste hon vinframställning i Bourgogne, Bordeaux och Rhône – men – fann aldrig någon frid och fröjd i dessa, något omständliga regioner. Hon arbetar med områdets traditionella druvor så som Savagnin, Poulsard, Trousseau och Chardonnay. Loreline delar en ren och rustik inställning till vinframställning och allt arbete utförs för hand eller med hjälp av häst och givetvis med stor respekt för naturen. Loreline har totalt 3 hektar av vinstockar som hon har odlat biodynamiskt sedan dag ett.

De vita vinerna görs både som ”ouillé” (upptoppade) och ”sous voile” (under flor, inte upptoppade). De upptoppade har massor av gul, mogen frukt med balanserad, frisk syra och knivskarp mineralitet. De icke upptoppade är intensiva med mogen gul frukt, typiskt nötighet och frisk syra. De röda är eleganta med röd frukt, flirtiga aromer och fin struktur.

Vinerna

  • 2020 Le Plou