La Cattiva
De här goda vännerna, Alfredo, Manfredi, Loreto, Leonardo, Paolo och Michael, fann varandra i den jäsande världen. Då bryggde de öl, men den gemensamma kärleken till naturligt vin ledde dem vidare att starta detta projekt.
2018 lärde de känna Marianna. Hon bor på en gård i Apulien, odlar ekologiska druvor till försäljning, vilket gav gänget ett lysande tillfälle att köpa frukt för att börja experimentera. Resultaten var lovande och sporrade på killarna än mer. Så 2019 hyrde de 3 ha från Marianna för att kunna odla själva med målet att göra ännu mer vin. I samma veva återställde de Mariannas gamla övergivna ”Masseria” (traditionell bondgård i Apulien). Här bodde tidigare kor, nu tillverkas vinet här och fungerar även som lager. Druvorna som odlas är Primitivo, Negramaro, Aleatico, Montepulciano, Aglianico och Trebbiano. Idén är att ge liv till denna historiska plats och skapa unika, auteniska viner. Med bakgrunden i bryggarvärlden så lever ett öppet sinne, även vad gäller vin. Enda regeln är att vinerna naturligtvis produceras utan tillsatser och så ska man gärna älska att dricka dem.
Det här är viner med mycket karaktär. De är uppfriskande och lätta att dricka, okomplicerade, samtidigt intressanta och väldigt fantasifulla!
Vinerna
- 2020 88 Tasti
- 2021 No Virus Please on the dance floor
- 2021 Smoking Blu
- 2022 Spettinata
- 2021 Spettinata
- 2021 ACT Bella Ciao (24 burkar/kolli)
- 2021 Bianco
- 2022 Bianco
- 2021 L'Incontro
- 2022 L'Incontro
- 2022 Oran-Gino
- 2020 Rosato
- 2022 Rosato
- 2020 La Riposata
- 2020 Rosso
- 2021 Running a business...
- 2021 Trebbianico
2020 88 Tasti
Direktpress följt av 8 månaders lagring i tank. Därefter buteljerades vinet med tillsats av liqueur de tirage. Efter ytterligare 6 månader på flaska utförs remuage regelbundet fram tills degorgering, efter 12 månader,
för en perfekt ”metodo classico”