Kumpf & Meyer
Julien Albertus har många strängar på sin lyra. Han brukar 16 biodynamiska hektar utspridda på 70 små skiften runt området Rosheim i norra Alsace. Denna goda egendom grundades av Sophie och Philippe 1990 och har brukats ekologiskt från allra första början. Namnet är en kombination av de två områden där vingårdarna ligger: Kumpf Molsheim och Meyer Rosenwiller.
År 2010 lämnade Phillippe över egendomen till Julien som snabbt var full av energi och nya idéer. Givet började han arbeta biodynamiskt i vingårdarna. Biodynami är för honom det bästa sättet att arbeta på för att framhäva full potential från var växtplats. Julien älskar att dricka vin – precis som vi! Hans viner genomgår en lätt filtrering och under buteljering tillsätts en minimal dos svavel. Sedan 2012 tillverkar han även ”Restons Natur” – ofiltrerade viner utan svavel. Denna passionerade vinmakare ger sina viner precis den tid som behövs för att åldras och utvecklas vackert – allt utefter årgång och växtplats. Vinerna är rika på frukt, energi, mineralitet och fräschör.
Vinerna
- 2017 Dark Nat
- 2020/2021 Les Dernières Papillons (Jeux de Vins)
- 2019/2020 Restons Dark
- 2021 Badinerie
- 2020/2021 Bonne Mine (Jeux de Vins)
- 2015 En Traverse
- 2022 La Bouteille sur la Table
- 2018/2021 La bouteille sur la Table (Jeux de Vins)
- 2015/18/19 Perpetuel
- 2018 Riesling
- 2022 Riesling (Un Impression de fête)
- 2022, 2021 Salmestal
- 2022 Tout va Bien
- 2021 Tout va Bien (Jeux de Vins)
- 2020/2021 Voilà (Jeux de Vins)
- 2018-2022 Ya + Qua
- 2020 Hédoniste
- 2021 Hédoniste
- 2021 Infrarouge
- 2018 Salmestal
- 2020 Orge et Raisin
2017 Dark Nat
48 timmars skalkontakt följt av jäsning i tank till slutet av oktober efter skörden. Buteljerat med lite restsocker för att skapa fina bubblor. Ingen dosage.