Eduardo Torres Acosta
Vårt första möte med Eduardo Torres var 2012, då han praktiserade hos Arianna Occhipinti i Vittoria. Eduardo kommer från en liten by på norra Teneriffa och talade inte ett ord engelska vid den tiden. Inte heller verkade italienskan flöda, så vår kommunikation var i princip obefintlig.
Eduardo gjorde valet att stanna. När beslut skulle fattas om var han skulle göra sina egna viner var Etna det enda alternativet. Uppvuxen på en vulkanisk ö som han är så kändes det som hemma.
Han gjorde sin första årgång 2014 som lanserades 2016. Idag driver han 5 hektar vinodlingar totalt. Hälften är hans egna och hälften hyr han genom långtidskontrakt. Edo vinifierade och lagrade sina första 4 årgångar hos Arianna i Vittoria, men har sedan 2018 ett eget vineri i Randazzo, ett stenkast från sina egna vingårdar. Hans flickvän Giulia är också involverad i verksamheten idag och de har nu 8 olika vingårdar utspridda över olika altituder, lägen och jordar runt Etna som alla visar områdets rika variation. Vi är superglada över hans eleganta och levande uttryck av Etnas frukt.
Vinerna
- 2021 Versante Est
- 2022 Versante Est Carricante
- 2022 Versante Nord Bianco
- 2020 Arenaria
- 2020 Pirerra
- 2019 Pirerra
- 2021 Pirrera
- 2021 Quota N Vino di Contrada
- 2022 Quota Nave
- 2020 Versante Nord
- 2021 Versante Nord Rosso
2021 Versante Est
3 dagars maceration innan press. Jäst och lagrat i gamla 600 L fat under 8 månader innan buteljering