Domaine du Possible
I slutet av 1990-talet läste Loïc Roure till sommelier och började under tiden arbeta på L’Ange vin – Robinots berömda vinbar i Paris. Han var inne på att driva en restaurang / vinbar, men landade tillslut i han ville göra gott vin. Så han skrotade sina planer och drog sig tillbaka till sina rötter i Rhône.
Loïc praktiserade i tre år hos Thierry Allemand, Gérald Oustrich och Hervé Souhaut innan han drog igång 2,5 hektar av egna vinstockar i Latour de France, 2003. Domaine du Possible föddes! Och snart växte härligheten genom mer mark närmare Lansac. I dag håller han till mitt i den gamla byn och gör sina viner. Han köpte också nyligen 4 hektar i Caudiès-de-Fenouillèdes. Idag täcker Domaine du Possible 8,5 hektar spridda över många jordlotter och kommuner. Alla går under Côtes du Roussillon A.O.C. Han kommer också inom en snar framtid att köpa 2 vackra hektar i vingården Cassagne, varifrån han nu gör vinet Charivari. Så totalt närmar sig vingårdarna 10,5 hektar. Därutöver köper Loïc varje år lite druvor från vänner som arbetar ekologiskt från 3–4 hektar.
Loïc är ett stort fan av viner med pigg syra och har svårt när det blir för mycket tanniner. Denna energiska, ödmjuka man gör fruktdrivna, friska och flirtiga viner med hög drickbarhet. Vinerna återspeglar var vingård så vackert.
Vinerna
- 2020 Cour Toujours
- 2021 Danse Encore
- 2022 Charivari
- 2021 Charivari
- 2022 Le Fruit du Hasard
- 2022 Tout bu or not tout bu
2020 Cour Toujours
Direktpress följt av lagring i 500 L gamla ekfat och tankar i 13 månader innan buteljering. En del flor uppstod under lagringen.