Domaine de Gaubourg
Felix Célard är född och uppvuxen på Domaine de Gaubourg i Côteaux de l’Aubance, Anjou.
Under hela hans uppväxt hade han utsikt över den nordvästliga sluttningen där hans farmors 6 ha med vingårdar låg.
Hans farmor brukade ej dem själv utan hyrde ut dem till andra vinbönder, så han fick inte lära sig göra viner inom familjen, utan valde livet som kock.
Under sin tid på Le Bristol i Paris så växte hans intresse för vin och han könde att han ville lära sig mer.
Hans chef älskade vin och gav honom ett schema som tillät honom att åka iväg några månader vid olika tillfällen per år så att han kunde lära sig alla säsonger och olika tillvägagångssätt.
Med hjälp av sommelieren på Bristol så fick han möjlighet att jobba med Clos de l’Écotard, Saumur, Thibault Boudignon, Anjou & Danjou-Banessy, Roussillon.
2021 återvände han hem till Aubance och var med hela året ihop med de 2 bönderna som gjort vin på hans farmors vingårdar under hela hans uppväxt.
2022 gick de i pension och han tog över och gjorde då sin första årgång.
Felix jobbar ekologiskt med vissa biodynamiska praktiker samt ett re-generativt tänk. Han planterar in mycket olika grönsaker och växter som ger tillbaka näring till jorden, träd ska planteras och hans får kommer beta och gödsla marken.
Hans mål med vinerna är att de ska vara rena uttryck från skifferjorden med frisk syra och mycket mineral. Vi tycker han lyckas ypperligt och älskar dessa transparenta men intensiva uttryck.
Vinerna
- 2023 Grand Pierre
- 2023 Rosa
- 2023 Mon Garenne
2023 Grand Pierre
Direktpress, sedan jäst på ståltank och lagrat på gamla fat fram till Augusti 2024.