Château Falfas

Veronique är pionjär vad gäller biodynamiskt vin i Bordeaux. Hon började arbeta på så vis redan 1988 – i en tid då trender arbetade mot naturen, inte med den.

Hon växte upp på Domaine du Chateau Gaillard i Saumur. Där lärde hon sig närmast allt om biodynamiskt jordbruk och vinframställning av sin far Jaque Bouchet, som började arbeta biodynamisk redan 1962. Hennes bror Mathieu tog över familjens egendom medan Veronique och hennes man köpte sitt eget Chateau 1988. I dagsläget tar hon hand om 20 hektar vingårdar, som omges av 15 hektar skog. Skogen skyddar och ger mångfald åt vingårdarna. Veronique jobbar hårt för att ge tillbaka det hon tar från jorden och behöver därför inte krångla runt så mycket i vinkällaren. Med friska, vackra druvor sköter det hela sig självt. Chateau Falfas ligger i Bayon-sür-Gironde, på höger bank och precis framför Margaux. Det här slottet var känt för sina viner redan på 1400-talel och var framförallt populärt i England, under de tidiga åren av vinexport.

Vinerna är djupa, rustika och delikata med massor av energisk frukt, fin tanninstruktur, härlig fräschör och en läckert ”bläckig” ton.

Vinerna

  • 2017 Château Falfas
  • 2011 Château Falfas
  • 2016 Le Chevalier
  • 2000 Le Chevalier
  • 1997 Le Chevalier