Az. A Caprera

Luca Paolo köpte denna historiska men övergivna jordbruksmark år 2012. Platsen är omgiven av 2 majestätiska nationalparker, som bara ligger några kilometer från Adriatiska havet. Idag driver han verksamheten tillsammans med sin kollega Alfonso.

Markerna ger perfekta förutsättningar för att uppnå deras mål, att återuppliva det gamla diversifierade jordbruksarvet på denna plats igen och att dela frukterna av arbetet med hela världen. 2013 satte duon igång att odla. De gjorde sin första olivolja av sina 500 olivträd och pasta av vete som de även kultiverar. Det fanns inga befintliga vingårdar på denna mark, så Luca och Alfonso började plantera på sluttningarna av San Gasso- och Maiella-bergen 2014. De använde massurval från gamla vingårdar för att få en genetisk mångfald och vinstockar som är anpassade till de lokala förhållandena. 2016 gjorde de sina första viner. Idag har de totalt 23 ha mark och 4,5 ha av dessa är planterade med vinrankor.

De vita vinerna är mineraliska, komplexa, kryddiga och fräscha.
De röda är friska med intensiv frukt, hög drickbarhet men med en seriös struktur.

Vinerna

  • Spaghetti
  • 2021 Trebbiano d’Abruzzo ‘Fortuna’
  • 2020 Trebbiano d’Abruzzo ‘Fortuna’
  • 2021 Sotto Il Ciliegio