Alex Foillard

Om din far hette Jean Foillard, skulle du växt upp med vin på läpparna och hållbart jordbruk i sikte. Precis som den unge Alex Foillard. Han har redan ett imponerande CV och gör viner som tjusar hela världen.

Genom den berömda familjen Foillard i Villé-Morgon föddes Alex in i vinet. Han hjälpte till i vingårdar och vineri och visste tidigt att han ville följa familjens fotspår. Att då redan från början varit med och skapat viner i särklass från Morgons vackraste delar, var ingen nackdel. 18 år gammal åkte han till Beaune för två års vinmakarstudier – samtidigt praktiserade han på Domaine Prieuré-Roch och blev kvar där ett år efter skolan. Därefter väntade en tid i Australien för än mer erfarenhet.

Sedan 2014 har Alex jobbat heltid i vingårdarna och i vineriet tillsammans med sina föräldrar – Agnes och Jean Foillard på Domaine Jean-Foillard. 2015 fick han möjligheten att köpa 2 spännande vingårdar från sina äldre bröder. Vingårdarna hade inte brukats ekologiskt men inte heller brukats alls under det senaste året vilket gav Alex ett års försprång med att avgifta jorden. År 2016 släppte han sin första årgång under eget namn från sina 2,5 hektars vingårdar i Brouilly och Côte-Brouilly. Vinifieringen sker på föräldrarnas egendom i Villé-Morgon.

Resultatet är blommiga, rödbäriga, aromatiska och eleganta viner som vi inte kan få nog av. De är fruktiga, ljusröda och transparenta och har på samma gång djup, längd, fräschör och underbara mineraltoner.

Vinerna

  • 2020 Brouilly
  • 2019 Brouilly
  • 2020 Côte de Brouilly
  • 2019 Côte de Brouilly